4. kötet- Barátok

A folyosón lévő suliboxunkból kiszedtük a bioszfelszerelésünket, aztán bementünk a terembe. Illetve szerettünk volna. De az ajtó csukva volt, és bárhogy próbáltunk benyitni, nem sikerült.
- Most kopogjunk be? - csodálkoztam, mire Virág tanácstalanul megvonta a vállát. Hát, próba szerencse alapon bekopogtam, aztán rögtön jött a válasz.
- Mondd a jelszót!
- Mi? (...)
- A jelszót!
- Ide járunk. És szeretnénk bemenni.
- Negatív - kiáltotta.
- Ez nem igaz - nevettem el magam kínosan, és feltartottam a kezem, jelezve, hogy akkor nem megyünk be. Virág nem adta fel ilyen könnyen.
- Pete Wentz?
- Negatív.
- Fall out boy?
- Negatív.
- AFC Tomi?
- Negatív.
(...)
- Mi van itt? - állt meg mellettünk Kinga.
- Andris és Robi jelszót kérnek - vontam meg a vállam.
- Hülyék vagytok! - kiáltotta Kinga.
- Negatív - jött a válasz azonnal.
- Na, elég ebből! - Kinga megragadta a kilincset, és teljes erejével megpróbálta kifelé húzni. A fiúl bentről pedig megpróbálták befelé rántani.
(...)
- Mi történt? - lépett hozzánk Dave.
- Andris és Robi kontra Kinga - feleltem.
- Aha! Tárgyalok velük - biccentett Dave. Előkapta a zakója zsebéből a mobilját, ujjait villámgyorsan húzkodta a kijelzőn. (...)
- Menj arrébb, berúgom! - kiáltotta Zsolti. Kinga hátrafordult, és grimaszolva megrázta a fejét.
- Kifelé nyílik - közölte. Zsolti ezen szemmel láthatólag megdöbbent.
- Tényleg? Mióta? 
- Mindig is kifelé nyílt - nevettem el magam.
- Nem! Nem! Tavaly már egyszer berúgtam.
- Akkor biztos nyáron cserélték ki - legyintett egy a-s fiú a nézők közül.
Na, ez megosztotta a tömeget. A fél társaság azzal volt elfoglalva, hogy bejussunk, a másik fele meg azzal, hogy mikor cserélték ki az ajtókat. Ha nyáron, akkor is, fél éve nem tűnt fel senkinek. :)
(...)
Mosolyogva leültem a helyemre, és azt hallgattam, ahogyan Zsolti mindenkit megkérdez, mégis mit gondolnak az ajtóról. 
- Hagyd már abba, tavaly nyáron cserélték ki az összeset - szólt rá végül Ricsi.
- Honnan tudod? - csodálkozott Virág.
- Erre deszkáztam, benéztem.
- Ablakot deszkáztál? - pislogott nagyokat, mire Ricsi elnevette magát.
- Emó, sötét vagy! Gördeszka, rémlik?
- Jaa, télleg - vigyorgott Virág, aztán két kézzel megdörzsölte az arcát.
 
 
 
 
Bólintottam Virágnak, és mivel ránk csengettek, az ajtó felé indultam. Hirtelen egy kéz ragadta meg a karom, mire visszafordultam. Cortez fogta a csuklóm, és szólt, hogy várjak.
- Miért? - kérdeztem torkomban dobogó szívvel. Így nehéz róla nem tudomást venni.
- Ne egyedül menj - mondta, és ez olyan nagyon édes volt tőle! Dorián minden bizonnyal be van rágva, meg amúgy is, a szilveszteri eset után mindenkinek meg van róla a véleménye, erre Cortez jön velem, nehogy bajom essen! A fenébe. Még mindig szörnyen szeretem. :(
 
 
 
 
- Kivel mész a farsangi bálra? - húzta össze a szemét Dorián.
- Hát, az úgy van, hogy... - dadogott Virág, én pedig idegesen bámultam a földet.
- Velem - közölte Cortez határozottan. Dorián felváltva nézett hol Cortezre, hol pedig Virágra, aki először értetlenül bámult, majd mikor leesett neki, bizonytalanul elmosolyodott.
- Ó. Hát - nevetett kínosan Dorián. - Akkor mindegy.
- Szerintem is - biccentett Cortez. (...) Virág hatalmasat sóhajtva Cortez felé fordult.
- Azta. Nagyon kösz.
Addigra Viki is odaállt hozzánk, és kérdőn figyelte a párbeszédet.
- Nincs mit - vonta meg a vállát Cortez.
- Na és tényleg elmész vele, vagy megint csak játszod a hőst? - szólalt meg hirtelen Arnold. Amúgy is baromi hideg volt, de az ő párbeszédüktől még jobban megfagyott körülöttünk a levegő. Cortez biztosította Virágot (anélkül, hogy Arnoldra nézett volna), hogy elkíséri pénteken, mire Virág ugrándozott örömében. :)
 
 
 
- Zsolti, megtennéd, hogy elteszed a... komplett ebédedet? - nézett furcsán. Megértettem a döbbenetét. Mi, többiek, visszafojtott nevetéssel néztük, ahogyan Zsolti leteszi a villáját(!). 
- Tanárnő, ez szigorú diéta, a személyi edzőm írta elő, hogy pontosan most kell megennem - közölte.
- Igazán? - kérdezte a tanárnő, és alig bírta visszatartani a nevetést.
- Igen.
- És megoldható lenne, hogy esetleg szünetben fejezd be? 
- Nem tudom. Addigra kihűl a hús, és meg kell melegíttetnem a büfében. Megkérdezhetem a személyi edzőmet, mit gondol erről?
- Eszedbe ne jusson telefonálni az órámon! - förmedt rá Farkas.
- Nem, szerencsére ő is itt van - legyintett Zsolti, és Dave felé fordult, aki a telefonjában nézett valami táblázatot. - Jó, ha szünetben eszem meg?
- Jó, legyen. De akkor az ötödik órában eszed meg a halas szendvicset - biccentett Dave.
Mindenkiből kitört a nevetés, miután kiderült, hogy Dave már nemcsak menedzser, de személyi edző is egyben. :) Zsolti elpakolta az ételhordóját (fura dolgokkal járnak suliba, az biztos), aztán folytathattuk az órát.
 
 
 
Aztán amikor felajánlottam, hogy segítek bármiben, anyu lehajtotta a laptop fedelét, és gyanakodva méregetett.
- El szeretnél menni valahova... - találgatott.
- Nem, dehogy - ráztam meg a fejem felháborodottan, mert hát ez úgy tűnt, mintha titkolnivalóm lenne, azért ajánlom fel a segítségem. Várjunk csak. Pont erről volt szó, úgyhogy inkább lesütöttem a szemem.
- Cortezzel van baj... - próbálkozott tovább.
- Nem, tényleg nem.
- Akkor - töprengett anyu, aztán mérges lett. Rájött. - Csütörtök van. Rajzóra!
- Ööö. Igen - biccentettem a szám szélét rágva.
- Ne mondd, hogy kaptál egy egyest! - hüledezett anyu. Nem mondtam.
- Kettőt - vallottam be, és igyekeztem felkészülni arra a hangterjedelemre, ami anyuból készült kitörni. Először csak kiabált, aztán már visított, végül már csak a denevérekkel tudott volna kommunikálni, úgyhogy csak hallgattam, és folyamatosan lefelé néztem, hogy legalább a szemrehányó tekintetet elkerüljem.
 
 
 
 
- Kérem - nyúlt Gazdag Zsolti felé, aki a tenyerében összegyűrte az apró lapot.
- Tessék - nyújtotta Zsolti a dolgozatát, mire a tanárnő dühösen megrázta a fejét.
- Nem azt. A kis papírt!
Elfehéredve néztem Zsoltira. Ha odaadja a puskám, akkor én is egyest kapok! Nem kaphatok egyest, majdnem az egyetlen vagyok, aki megtanulta!!!
- Milyen papírt? - pislogott értetlenül Zsolti, és óvatosan felém nézett. Én totál elkeseredetten figyeltem a jelenetet, és próbáltam lélekben felkészíteni magam egy matek egyesre.
- Azt, ami a kezedben van!
- Ja, ezt - bólintott Zsolti, aztán hirtelen átfutott az arcán némi mérlegelés, végül vállat vont, és... és bekapta a kis papírt. Gyors szájmozgással összerágta, aztán nyelt egy hatalmasat. Én még akkor is döbbenten meredtem rá, amikor a többiekből kitört a röhögés. A tanárnő pislogás nélkül nézte Zsoltit, azt hiszem, hirtelen nem találta a szavakat.
 
 
 
- Megjöttünk! - kiáltottam.
Természetesen anyuék azonnal felpattantak, és a jól betanult "mit akarsz a lányomtól?" nézéssel méregették Petit. Miután túl voltak a kézfogáson (röntgenszemük azonnal kiszúrta a fekete körömlakkot), feltettek pár kérdést Petinek. Normál esetben én ilyen "hogy megy a suli?" "milyen a tizenegyedik?", "hogy jössz ki az osztálytársakkal?" kérdésekre számítottam. De a szüleim ritkán tartoznak a "normál" kategóriába, úgyhogy szegény Peti kapott pár keresztkérdést, mint pl. "dohányzol?" , "tagja vagy bármilyen szektának?" (???) , "hogyan jellemeznéd magad?". Rém ciki volt az egész, de komolyan, le a kalappal Peti előtt, tök lazán vette az akadályokat, és intelligensen meg szimpatikusan válaszolt. Anyu egyszer el is mosolyodott, úgyhogy tudtam, nagyjából áldásukat adják a barátságunkra.
 
 
 
- Nagy Zsolt, először is ne üvölts! - szólt rá az ofő. - Másodszor, valóban papírt ettél Gazdag tanárnő óráján? 
- Ez a fogyókúra kikészít - vonogatta a vállát Zsolti, és összeröhögött a többiekkel.
 
 
 
Tesi után kifáradva (békaugrálás, te jó ég) mentünk fel a suliboxunkhoz Virággal, és szomorúan láttam, hogy nem nőtt a post-it lapjaim száma. Továbbra is három volt, Virágtól, Zsáktól és Karcsitól. Virágnak pedig kettő. Egy tőlem, egy pedig fordított "R" betű aláírással.
- Az ki? - csodálkoztam.
- Csak egy rajzszakkörös - legyintett Virág, és úgy láttam, elvörösödött. Nem is említette, hogy van valaki rajzon, akivel jóban van. :)
 
 
 
Cortez - Just leave me alone (állapota elfoglalt). Minden mindegy alapon rákattintottam. Másolom:
Reni üzenete: Itt vagy?
Pár másodperc múlva villogni kezdett az ablaka.
Cortez üzenete: Tudsz olvasni?
Reni üzenete: Igen :(
Cortez üzenete: Jó. Akkor kopizd be a kiírásomat egy fordítóba, hátha megérted.
Cortez kijelentkezett.
 
 
 
Az érkezésünkre a színpadon lévő Ricsi azonnal felfigyelt, a basszgitárjával odament Cortezhez, és valamit a fülébe súgott. Cortez felénk fordult, pár pillanatig csak nézett, végül elmosolyodott. A fejével biccentett, mire odaverekedtem magam a színpad elé. Zsolti, Ricsi és Viki tovább adták a zenei alapot, amíg Cortez leguggolt az emelvény szélén, és közel hajolt hozzám.
- Mit csinálsz itt? - üvöltötte.
- Jöttem - vontam meg a vállam. - A többiek is itt vannak. Látod, ott lökdösődik Kinga a stúdióssal - mutattam az ajtó felé. COrtez mosolyogva odapillantott, aztán mélyen a szemembe nézett.
- Köszi - mondta, de a hangzavarban csak a szájáról tudtam leolvasni.
Zavartan megvontam a vállam, mire... mire Cortez odahajolt hozzám, és egy gyors puszit adott a homlokomra. A döbbenettől teljesen lefagytam, aztán hátratántorodtam, és beleütköztem Virágba.
(...)
Felcsendült az Oasis-tól a Wonderwall, én pedig megfordultam. Cortez a színpadon állt, középen, a mikrofonja sokkal magasabbra volt állítva (mint Liamnek), és behunyt szemmel, felfelé tartott fejjel énekelt. Csak egy résznél nyitotta ki a szemét. "...And after all, You're my wonderwall". És rám nézett. Pont rám. No comment. 
 
 
 
- Tegnap este kerestelek msn-en, megakadtam a zeneajánlóval - kezdtem, miközben beszálltunk apu kocsijába.
- Jaa, izé - vakargatta a homlokát. - Megsétáltattam R. P-t, aztán tévéztem - vonogatta a vállát, én pedig automatikusan megcsóváltam a fejem. Megint átnevezte  a kiskutyáját.
- R.P.? - tűnődtem. - Már megint Robert Pattinson mánia? - mosolyodtam el.
- Ühüm - bólogatott Virág elvörösödve.